ترس های طبیعی کودکان که نباید والدین را نگران کند

خرداد 1401 – مرضیه کوهستانی: ترس یک واکشن طبیعی روانشناختی برای مقابله با خطر است. برخی از ترسهای کودکان کاملا طبیعی است و در مرود آنها نباید نگران شد. در این یادداشت مروری بر ترسهای طبیعی کودکان در دوره های مختلف سنی او شده است.

کودکان تا سن ۶ ماهگی این ترس را دارند که صدای خیلی زیاد و تکان خوردن های ناگهانی احساس نا امنی می‌‌کند و این نوع ترس آن ها شامل ترس های طبیعی کودکان در این سن محسوب می‌ شود . در نوزادان با استفاده از صداهای سفید (مشابه صدای سشوار و جارو برقی) میتوان ترس نوزاد را کاهش داد. اگر واژ] صداهای سفید (White noises) را جستجو کنید طیف گسترده ای از صداهایی که بر غلبه بر ترس طبیعی نوزادان کمک میکند پیدا میکنید.

ترس های طبیعی کودکان از ۷ ماهگی تا یک سالگی شامل ترس از افراد نا آشنا و از چیزهایی که خیلی بلند و ظاهری نا آشنا داشته باشد است. 

معمولا کودکان در یک سالگی ترس از جدا شدن از والدین خود را دارند و می‌ ترسند که اگر از آن ها جدا شوند آسیب ببیند به همین دلیل دائماً به پدر و مادر خود می چسبند .

کودکان در دو سالگی از محیط های تاریک و اشیای خیلی بزرگ میترسند. همچنین کودکان دو ساله از حیوانات بزرگ می ترسند که کاملا طبیعی و عادی است. 

کودکان در سه سالگی از ماسکی که روی چهره زده می شود می‌ ترسند و از قرار گرفتن در اتاق تاریک واهمه  پیدا می‌ کنند این کودکان در تصور خود چیزی را می‌ بیند و احساس می‌ کنند در زیر تخت و کمد آن ها چیزی قرار می گیرد

زمانی که کودک  4 ساله میشود از شنیدن صدا های بلند در هنگام شب هراس دارد و از جانورانی مانند مار و عنکبوت می ترسند همچنین در این سنین ترس از جدا شدن از والدین بر آن ها  غالب می گردد .

در سن ۵ سالگی معمولا کودکان از حیواناتی که وحشی هستند هراس دارند و ترس از این دارند که دچار آسیب شوند همچنین از قرار گرفتن نزد انسان هایی که بد هستند واهمه پیدا می کنند.

زمانی که کودکان به سن هفت سالگی می‌ رسند دیگر به سنی می رسند که متوجه می‌ شوند هیولای زیر تخت واقعی نیست که بخواهند بترسند کودکان در این سنین از یک سری وقایع طبیعی که به گوش آن ها  خورده است هراس دارند و یا این که در مدرسه از این که نزد دوستانشان نمره  خوبی به دست نیاورند می‌ ترسند

هنگام ترس کودکان چگونه باید با آن ها مقابله کنید ؟

  • هر گاه متوجه ترس کودک خود شدید لازم است با گفتن جملاتی از قبیل این که نگران نباش من پیش تو هستم و تو  در امنیت کامل هستی خیال کودک خود را راحت کنید و او را در آغوش بگیرید تا آرام شود .
  • زمانی که کودک شما کمی بزرگ می شود باید با او حرف بزنید و پای صحبت او بنشینید و بگذارید تمامی احساسات خود را بازگو نماید .
  • باید اگر نوزاد شما از غریبه می ترسد به او کمک کنید که در کنار یک شخص دیگر قرار بگیرد در حالی که خود شما نیز نزد او هستید به مرور او را  شخص غریبه را در کنار شما به عنوان آشنا تلقی می‌ کند .
  • برای غلبه بر ترس کودکی که  از جدایی والدین هراس دارد می باید او را  برای یک تایم کوتاه از خود جدا کنید و به او بگویید که زود برمی گردید و او را در آغوش بکشید و ببوسید این کودک یاد می گیرد که شما همیشه بر می گردید
  • کودک خود را با ترسش روبرو کنید به طور مثال اگر از هیولای زیر تخت هراس دارد با همدیگر زیر تخت را چک کنید و بگذارید متوجه شود که در آن جا خبری نیست و دلیلی برای ترس نخواهد داشت این گونه رفته رفته شجاع می گردد .
  • اگر کودک شما تصاویر ترسناک می بیند و یا فیلم هایی که باعث ترس می شود را مشاهده می کند برای مقابله و دور کردن  او  از ترس لازم است او را از دیدن این تصاویر و فیلم‌ ها دورنمایید زیرا این موارد عامل ترس او  شده است .
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.